WEBSHOP

Kampanj November 2019

Cabernet Sauvignon Conca d'Oro 2011

Leverantör: 

Cabernet Sauvignon från Chianti, inte utan anledning som några av Italiens främsta, och dyraste, viner är just Cabernet Sauvignon från Chianti. 

De som har provat Cabernet Sauvignon från det här området området vet vad det handlar om. Druvan når mycket höga höjder och viner får här en unik touch av områdets geologi och klimat som blir en underbar mix med smakerna från Cabernet Sauvignon. Namnet Conca 'Oro betyder den gyllene baljan eller "golden bowl" på engelsa. Det är en halvcirkelformad sluttning som ligger precis utanför Panzano och den är en av de absolut bästa platserna i Chianti Classico.

Det här är ett lysande exempel på vad man kan göra med rätt förutsättningar. 100% Cabernet Sauvignon från en fantastisk vingård. Skördad vid hisnande låga 25hl/ha, lagras på barrique i nästan två år.

En ljuvlig doft med läder, svarta vinbär, örter och rostade fat-toner. Mycket harmonisk och elegant smak med kraft och bra längd.

Dricks med fördel till en bit grillad, hängmörad biff med en sås gjord på örtkryddor, fond, balsamico och en skvätt grädde, och rostade grönsaker.

389,00 kr
Minsta antal är sex st